stambolli i pameshirshem episodi 50 me titra shqip stambolli i pameshirshem 50 - our Islam is beautiful
News Update
Loading...

stambolli i pameshirshem episodi 50 me titra shqip stambolli i pameshirshem 50

stambolli i pameshirshem episodi 50 me titra shqip stambolli i pameshirshem 50


stambolli i pameshirshem episodi 50 me titra shqip stambolli i pameshirshem 50
Ky është Universal News 24x7

Virusi korona i romanit ka krijuar një shkatërrim në të gjithë botën. Njerëzit kanë pyetje të tilla si - kur do të marrë fund kjo pandemi, a ka një vaksinë që mund të ndihmojë në frenimin e përhapjes dhe çfarë mund të bëjmë për të mbrojtur veten dhe familjen tonë.

Epo, së pari nuk keni nevojë për panik.

Pra, çfarë është virusi i koronës?

Epo, është një familje e tërë e viruseve, SARS që u godit për herë të parë në Hong Kong në 2002 ishte një shpërthim që u shkaktua nga një lloj virusi korona.

Fakti është se ftohja e zakonshme i përket familjes së virusit korona.

Ky virus është një lloj tërësisht i ri që u zbulua për herë të parë në Wuhan të Kinës në vitin 2019.

Sëmundja që merrni kur kapni virusin e koronës quhet COVID-19.

Për një kohë të gjatë, zyrtarët e shëndetësisë as nuk e dinin se çfarë po shikonin.

Tani ata dyshojnë se ishte një virus i kafshëve që kaloi te qeniet njerëzore, potencialisht një treg i kafshëve të gjalla.

Tani e dimë se periudha e inkubacionit është koha ndërmjet kur personi u infektua dhe koha kur ai fillon të shfaqë disa simptoma mund të jetë deri në 14 ditë.

Kjo është një gjë e rrezikshme sepse ne mund të kemi njerëz të infektuar që ecin përreth dhe madje as duke ditur se po e përhapin atë te njerëzit e tjerë.

Kjo është arsyeja pse ne shohim bllokime në të gjithë botën.

Tani problemi është se ne e shohim këtë virus që fillon nga Kina, duke u përhapur në vendet evropiane dhe madje as duke lënë superfuqinë globale SHBA.

Tani çfarë ndodh me pacientët e COVID-19.

Epo, është një sëmundje e frymëmarrjes dhe duket si kollitje, ethe, dhimbje koke dhe gulçim.

Përhapet si sëmundje të tjera të frymëmarrjes si teshtima ose kollitja te njerëzit.

Madje mund të qëndrojë në sipërfaqe të vështira për një kohë të gjatë.

Nuk është një sëmundje e papritur e vdekjes.

Ndonjëherë, mund të shfaqë simptoma të buta dhe ndonjëherë pa simptoma fare.

Për disa, mund të jetë si një ftohje shumë e keqe dhe në raste të rënda mund të çojë në pneumoni. Disa njerëz mund të shtrohen në spital dhe të vihen në respirator.

Pra, kush është në rrezik?

Njerëz të imunomompromizuar, të moshuar, njerëz që kanë gjendje të mushkërive ose njerëz që kanë sëmundje kronike.

Aktualisht, ne nuk kemi asnjë vaksinë.

Meqenëse kjo është një lloj i ri virusi, shkencëtarët kërkojnë kohë për të zhvilluar vaksinën. Për tu siguruar që është i sigurt dhe i efektshëm, vaksina do të kalojë në shumë prova dhe prova.

Ndërsa India hyn në bllokimin 2.0, sipas ministrisë së shëndetësisë, normat e dyfishimit të COVID-19 është zvogëluar me vendosjen e bllokimit.

Pra, ajo një gjë që mund të bësh për të mbrojtur veten nga virusi i koronës është

të qëndroni në shtëpi dhe të ndiqni masa të sigurisë si të vishni maskë sa herë që dilni, duke larë duart shpesh me sapun ose përdorni sanitizues. Ju duhet të dilni kur është vërtet e rëndësishme.

Qëndro në shtëpi Qëndro i sigurt.

Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
i love you :) .
Done