lule te vetmuara episodi 136 me titra shqip lule te vetmuara ep 136 - our Islam is beautiful
News Update
Loading...

lule te vetmuara episodi 136 me titra shqip lule te vetmuara ep 136


 lule te vetmuara episodi 136 me titra shqip lule te vetmuara ep 136


Të gjithë kemi dëgjuar disa tregime për gratë e vjetra. Ashtu si ajo për plasaritje të gjunjëve dhe si të veprosh kështu do të të japë artrit. Ajo nuk ka asnjë bazë në fakt nga rruga, kështu që shko trokit veten. Tregime, mite, legjenda të grave të vjetra - i quajmë ato që do ti - përgjithësisht mblidhen gjëra që janë të rëndësishme për ne, por ne nuk mund t'i kuptojmë plotësisht. Duke pasur parasysh që sigurimi i automjeteve është i detyrueshëm në vendin tonë, ndikon ndjeshëm në kuletat tona çdo muaj, dhe në të vërtetë është një temë mjaft e komplikuar, konfuz, nuk është çudi që ekzistojnë mjaft mite të sigurimit të automjeteve atje. Sot do të debutojmë 10 nga mitet më të zakonshme dhe mashtruese të sigurimeve të automjeteve.

Miti 1: Unë do të kursej para duke shkuar për kuotën më të lirë në dispozicion.

Fakt: Kur blini sigurim automjetesh, në thelb po blini paqe mendore dhe njohuri që një aksident nuk do të thotë fundi i kursimeve tuaja dhe një jetë e borxhit. Sidoqoftë për të siguruar që do të mbuloheni për çdo humbje ose dëmtim, është më mirë të zgjedhni kuotat e sigurimeve të automobilave nga një kompani që ka një reputacion për të mirëmbajtur dhe mjetet për të paguar kur bëni një kërkesë. Zgjedhja për një kompani të panjohur, sigurimi fluturues-për natën vetëm sepse ajo ju dha vlerësimin më të lirë është një ide e keqe. Nëse ajo hedh poshtë kërkesën tuaj, ose nuk ka fonde për të paguar, ju mund të humbni një pasuri.

Miti 2: Gjithçka që kam nevojë është përgjegjësi minimale.

Fakti: Po dhe Jo. Përgjegjësia minimale është gjithçka që ju nevojitet për të drejtuar ligjërisht. Sidoqoftë, nuk është padyshim gjithçka që ju nevojitet nëse doni të mbuloheni në rast aksidenti. Përgjegjësia minimale është sigurimi minimal i makinës që ju kërkohet të blini për të vozitur ligjërisht, dhe shuma ndryshon nga shteti në shtet. Por ka shumë skenarë aksidentesh që nuk mbulohen nga përgjegjësia minimale. Përgjegjësia mbulon vetëm dëmet e shkaktuara nga makina juaj ndaj të tjerëve. Ai nuk mbulon dëme ose vjedhje të makinës suaj. Së paku, këshillohet që të merrni mbulim gjithëpërfshirës dhe përplasjes, si dhe përgjegjësi.

Miti 3: Makinat e kuqe kushtojnë më shumë për të siguruar.

Fakti: Jo. Ngjyra e makinës suaj nuk ka asnjë rëndësi në nivelet e sigurimit tuaj. Make, modeli dhe gjendja e makinës suaj ndikojnë në normat e sigurimit tuaj, por ngjyra nuk ka.

Miti 4: Makineritë e ndryshkur, të vjetra janë më të lira për tu siguruar.

Fakt: Një makinë e vjetër, e përkeqësuar do të kushtojë më shumë për të mirëmbajtur, do të ketë nevojë për riparime më shpesh, dhe ka më pak pajisje sigurie. Kjo e bën atë një rrezik më të madh për kompanitë e sigurimeve, dhe kështu ata zakonisht ngarkojnë prime më të larta për këto makina. Makinat e dorës së dytë që janë vetëm disa vjet të vjetra dhe janë në një gjendje të mirë priren të marrin nivelet më të mira të sigurimit të makinave.

Miti 5: Kompania ime e sigurimeve mund të anulojë politikën time në çdo moment të caktuar, për çfarëdo arsye çfarëdo.

Fakt: Pasi të keni nënshkruar politikën e saj, një kompani e sigurimeve mund ta anulojë atë vetëm në kushte të caktuara që u përmendën në politikën e lartpërmendur. Ligjet e shtetit dekretojnë atë që mund të përfshihet në dispozitat e anulimit të politikës. Zakonisht, një politikë anulohet për shkak të mospagimit ose mashtrimit. Sidoqoftë, në fund të afatit, një kompani mund të zgjedhë të ndërpresë politikën me një klient, në këtë rast, kompania duhet t'i japë klientit 30 ditë njoftim para përfundimit të afatit. Nëse besoni se politika juaj u anulua për arsye të padrejta, mund të paraqisni një ankesë tek Komisioneri juaj i Sigurimeve. Informacioni i kontaktit për të gjitha shtetet është në dispozicion në faqen e internetit të Shoqatës Kombëtare të Komisionerëve të Sigurimeve.

Miti 6: Kompania e sigurimeve nuk kujdeset për rezultatet e mia të kreditit.

Fakt: Rezultatet e kredisë ndikojnë në nivelet e sigurimit tuaj. Kompanitë e sigurimeve përcaktojnë besueshmërinë dhe besueshmërinë tuaj financiare në bazë të rezultateve tuaja të kredisë. Pavarësisht nëse keni një histori pagese parapagimesh ose prapambetjesh në faturat e kartave të kreditit, kamatë, kredi, etj., Ndihmon kompaninë e sigurimeve të parashikoni rrezikun e përfshirë në marrjen tuaj si klient, dhe kështu përcakton cilat norma të sigurimit ju ofrojnë.

Miti 7: Një aksident gjithmonë do të rrisë shkallët e sigurimit tim

Fakt: Shumë kompani të sigurimit të makinave ofrojnë diçka të quajtur "Falja e Aksidentit të Parë", që do të thotë se aksidenti i parë ku futesh nuk do të ndikojë negativisht në primet e sigurimit. Pra, një aksident nuk do të rezultojë domosdoshmërisht në një rritje të niveleve të sigurimeve.

Miti 8: Drejtuesit e rinj gjithnjë paguajnë norma interesi të pavëmendshme.

Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
i love you :) .
Done