emri im eshte engjell episodi 78 seriale temri im është Engjëll Episodi 78 - our Islam is beautiful
News Update
Loading...

emri im eshte engjell episodi 78 seriale temri im është Engjëll Episodi 78

emri im eshte engjell episodi 78 seriale temri im është Engjëll  Episodi 78


Një virus i ri dhe vdekjeprurës ka rritur kokën e tij të shëmtuar duke shkaktuar shqetësime të mëdha në mesin e komunitetit ndërkombëtar shëndetësor. hCov-EMC aka Human Coronavirus - Qendra Mjekësore Erasmus u njoh në 1 në mes të vitit 2012. Kjo tendosje vdekjeprurëse e mutacionit të koronavirusit është dukshëm shumë vdekjeprurëse - deri më tani 5 nga 11 viktimat e njohura të kësaj sëmundje vdekjeprurëse kanë vdekur. Ky virus i mutuar është i ngjashëm me një tendosje të koronavirusit që gjendet në popullatat e lakuriqëve. Fatkeqësisht duket se ky virus i ri dhe vdekjeprurës ka bërë kërcimin nga kafshët te njerëzit, dhe madje edhe më shqetësuese, kohët e fundit ka ndodhur një transmetim njerëzor te njeriu.

Viktima e parë e regjistruar u identifikua në qershor 012 kur një mashkull 60 vjeç u shfaq në një spital Jidda të Arabisë Saudite me simptoma të gripit dhe vështirësi në frymëmarrje. Brenda disa ditëve të pranimit në spital, ky pacient vdiq nga dështimi i veshkave dhe pneumonia e rëndë. Në 7 muajt e fundit, janë identifikuar edhe 11 raste të tjera, përfshirë një në Angli në fillim të vitit 2013. Ky rast i veçantë i hCov-EMC ishte veçanërisht shqetësues për studiuesit ndërkombëtarë të sëmundjeve infektive dhe OBSH (Organizata Botërore e Shëndetit) sepse viktima britanike me sa duket kontraktoi koronavirus i ri dhe vdekjeprurës nga babai i tij i cili kohët e fundit kishte udhëtuar për në Lindjen e Mesme. Aftësia e dukshme e virusit për të kërcyer nga kafsha te njeriu, më shpejt nga njeriu në njeri, është shumë shqetësuese.

Simptomat e infeksionit hCov-EMC janë si gripi, duke përfshirë ethe, një kollë dhe vështirësi në frymëmarrje, e cila shpejt evoluon në pneumoni të rëndë dhe dështim të veshkave (veshkave). Zyrtari i shëndetit publik i ka dhënë një paralajmërim komunitetit ndërkombëtar duke këshilluar të gjitha objektet mjekësore dhe mjekët që të jenë të vetëdijshëm dhe të raportojnë çdo infeksion të pazakontë të frymëmarrjes. Ky koronavirus i ri është i ngjashëm me SARS (sindromi i rëndë akut i frymëmarrjes) dhe ndoshta edhe më vdekjeprurës dhe më infektiv. Ndërsa shkalla e ulët e infeksionit deri më tani tregon se hCov-EMC aktualisht ka një shkallë të ulët transmetimi - zyrtarët shëndetësorë janë shumë të brengosur se në çdo moment kjo lloj vdekjeprurëse e llojit të virusit të koronës mund të mutohet më tej në një sëmundje tepër ngjitëse që mund të përhapet me shpejtësi personi- personave ndërkombëtarë.

Vetëm koha do të tregojë nëse hCov-EMC do apo nuk do të jetë sëmundja jonë e rradhës dhe nëse do të kemi zhvilluar apo jo antibiotikë të duhur për ta ndaluar atë. Rritja e shkallës së transmetimit të sëmundjes nga kafshët te njerëzit vazhdon të alarmojë komunitetin shëndetësor në të gjithë botën. Me rritjen e udhëtimit ndërkombëtar, ne vazhdojmë të shohim një rritje të mutacionit dhe përhapjes së sëmundjeve njerëzore tek kafshët (zoonozat) që burojnë në zona të thella të botës (ku kontakti i ngushtë njerëzor / kafshë ndodh më shpesh). Në çdo moment një nga këto sëmundje të reja dhe vdekjeprurëse mund të shkaktojë një plagë vdekjeprurëse ndërkombëtare. Shtë e domosdoshme që të jemi vigjilent dhe të përgatitur për të përballuar atë që duket se është e pashmangshme.

Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
i love you :) .
Done