фонд за здравство осигурување на рм адреса - our Islam is beautiful
News Update
Loading...

фонд за здравство осигурување на рм адреса

фонд за здравство осигурување на рм адреса

3 тајни дестинации во ПЈР Македонија

Не е важно каде сакате да патувате во светот, сеопфатното патничко осигурување е сè во еден пакет што го фаворизираат повеќето луѓе кои планираат да одат во странство. Без оглед на кој начин и да го погледнете, најдобриот пристап е да очекувате најлошото и да го испланирате осигурувањето околу тоа. Ако го прифатите овој пристап, ќе избегнете какви било непријатни изненадувања во форма на неочекувани медицински или болнички записи на вашиот одмор.

Поранешната југословенска Република Македонија, или едноставно Македонија како што им е позната на локалното население, е навистина посетена земја заради релативно нискиот статус во економски и социјален аспект во рамките на Европската заедница. Иако патувањето во оваа малку позната земја ќе ве воодушеви и изненади, неопходно е соодветно здравствено покритие во пакетот за патничко осигурување.

фонд за здравство осигурување на рм

Само во последните 10 години западноевропејците се будат од овој скриен скапоцен камен во источниот дел на Европа. Исклучена од Албанија, Бугарија и Грција, Македонија се бореше да преживее заради нејзината лоша економија и недоволно политичко опкружување.

Сепак, за туристите, има многу да се надеваме. Ајде да погледнеме во три дестинации што можат да ве убедат да ја вклучите Македонија во следниот патнички план.

Манастирите. Изненадувачки, Македонија има огромно историско манастири посеан низ целата земја. Манастирите се реликвија на православната христијанска вера и датираат уште од 1000 А.Д. Манастирот Свети Јован Бигорски бил погоден од пожар кон крајот на 2009 година, но самиот манастир не бил под влијание. Сместен во националниот парк Маврово на западниот дел на Македонија, близу до селото Галичник, типично е за многу манастири по тоа што се сместени некои мошти на патронисти, во овој случај Јован Крстител. Иконите ги украсуваат wallsидовите и има дури 300 резби кои прикажуваат религиозни сцени од периодот. Невообичаено, има и фрески насликани на надворешните wallsидови на Црквата и иако овие години се лошо издржале, тие сепак даваат неверојатен увид во минатото.

Охридско Езеро. Кристалната јасност на сините зелени води на ова прекрасно езеро е доволна сама по себе да побара посета! Сместено на границата со Македонија и источна Албанија, населбата се претвори во туристичко меке, особено за германските туристи кои бараат ефтина алтернатива на поскапите дестинации на брегот на Медитеранот.

Струмица. Ова шармантно население, најголемо во Источна Македонија, има еклектична колекција на антички манастири, модерни кафулиња и барови и архитектура која потсетува на блискоисточна светлест. И покрај тоа што малку се распаѓа, го издвојува бујниот шик поврзан со некои делови на Париз, без трошок. Можете да уживате во луксузен одмор овде, без да го кршите буџетот.

Важно е да ги разработите барањата за виза и патничко осигурување пред да пристигнете во Македонија затоа што не е секогаш лесно да се комуницира од некои од пооддалечените области во земјата.

фонд за здравство осигурување на рм

Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
i love you :) .
Done